10 over rood 2017

Finale avond 25 01 2017.

Een illuster gezelschap wat deze avond de finale ging spelen. Twee oudgedienden daartussen, Niek en Loek. Ook vorig jaar speelden zij mee in de finale. En verder werd deze finale aangevuld met Bert, Ron Jan van der Linden, Jan Jansen, Cees Jongbloed en Henk.
Royaal op tijd was gelukkig iedereen aanwezig.

De finalisten !

De finalisten !

Door zijn eclatante overwinning in de halve finale ronde had Niek in deze finale de eer om van acquit te gaan. Heel gelukkig werd hij daar niet van ook al scheelde het niet veel. Henk trok deze lijn van het net-niet keurig door en kon zich weer aan het schrijven wijden.

Daarna was Loek aan de beurt. Die liet er geen gras over groeien en maakte zijn bedoelingen direkt duidelijk. Een keurig carambole verscheen op het laken.

Concentratie !

Concentratie !

Wat Loek kan, kan ik ook, dacht Bert en bleef daarmee in het spoor van Loek. Ron en de beide Jannen hadden ook geen geluk.

Is het spanning bij de toeschouwers ? Of was het even niet zo boeiend.

Is het spanning bij de toeschouwers ? Of was het even niet zo boeiend.

Cees met al zijn analyses en logica liet even zien dat hij aanwezig was en produceerde een mini serie van 2 caramboles. En zo ging het bijeen schrapen van caramboles in de eerste ronde gestaag verder. Loek had al aangegeven dat hij later op de avond zou toeslaan en liet dat in de 9e beurt ook blijken. Een prachtige serie van 5 caramboles.

Met deze serie, waarmee hij op 13 kwam, overblufte hij Bert, Cees en Henk die netjes 6 caramboles maakten.

Jan van der Linden aan stoot.

Jan van der Linden aan stoot.

De tweede ronde was de startvolgorde contra die van de eerste ronde zodat nu Cees als eerste mocht beginnen. Ook hem was geen geluk beschoren en dit misfortuin bleef hem eigenlijk de hele tweede ronde achtervolgen. Een totale produktie van 2 caramboles in 10 beurten is niet om over naar huis te schrijven. Wat hij dus ook niet gedaan heeft.
Hij was niet alleen met deze minimale score. Jan van der Linden en Henk steunden hem in zijn pech.

Jan Jansen beleefde nog een kleine opleving in de 4e beurt met een serie van 3. Het geluk straalde van hem af. Bert bleef knap in de achtervolging op Loek met totaal 7 caramboles in de tweede ronde, evenveel als Loek.

Met spanning wordt de strijd gevolgd.

Met spanning wordt de strijd gevolgd.

De mentale dreun die Loek echter had uitgedeeld met zijn serie van 5 kwam niemand meer te boven. Hij werd glorieus winnaar met 20 caramboles op gepaste afstand gevolgd door Bert met 13 caramboles.

De complete eindstand luidt :
Loek van Braam                 20
Bert Heemskerk                 13
Jan Jansen                          9
Niek Vink                            8
Cees Jongbloed                   8
Henk Weijers                      8
Jan van der Linden              4
Ron de Vos                        3

Een mooi aandenken aan dit kampioenschap 10 over rood 2017 en vermelding in de analen van onze sociëteit vallen hem ten deel.

Henk Weijers, de wedstrijdleider, rijkt de 1e prijs uit.

Henk Weijers, de wedstrijdleider, rijkt de 1e prijs uit.

Als dank trakteerde hij alle aanwezigen op een versnapering.

IMG_6302

Al met al mogen wij toch weer terugkijken op een gezellig toernooi.

29 deelnemers, 6 verhinderd, toch aantallen waar men meer dan tevreden mee mag zijn.