Eenmaal per jaar vindt er op de soos een klaverjas competitie plaats.

Aangezien klaverjassen een ongelooflijk oud Hollands kaartspel is hoeft over de spelregels niet zo gek veel meer te worden verteld.

In de competitie wordt gespeeld met wisselende partners per hekje. Een hekje bestaat uit 16 giffies. Misschien niet een echt Nederlands woord maar in het klaverjassen een begrip.

Er wordt gespeeld om de wisselbeker.

 

Hieronder een kort verslag van de finale 2017.

De strijd is weer gestreden. Drie weken lang werden de kaarten geschud en met vernuft en soms onder enorme druk de troef vastgesteld.

De eerste twee weken werden drie rondes per avond gespeeld, de laatste avond twee rondes. Wat opviel was de geweldige sfeer aan de diverse tafels, er werd af en toe zelfs gelachen.

Na twee avonden voerde Pim Kool het veld aan, op de voet gevolgd door Jan Jansen, Bram v.d. Velde en Niek Vink. De overige deelnemers volgden op eerbiedige afstand.
Op de laatste avond werd alles uit de kast gehaald om de eindzege veilig te stellen. Soms werd geprobeerd om tegenstanders om te kopen met een extra borrel. Het toezicht was echter streng en rechtvaardig.

De leiding liet niets aan het toeval over. Het systeem werd zodanig bedacht dat op deze laatste avond de vier leiders niet met elkaar konden spelen. Dat maakte de wedstrijd extra spannend. Maar tegen Jan Jansen was niemand opgewassen. De laatste partij gaf de doorslag.
Samen met Harry Buikx scoorde hij 2.110 punten waaronder 750 punten aan roem. Een ongehoord hoge score!

De uiteindelijke winnaar Jan Jansen besloot, tot onze grote vreugde, de sociëteit de trakteren op een rondje om samen met hem dit succes te vieren. Het bleef nog lang gezellig.

 Klaverjastournooi 2017 einduitslag

 

IMG_4507IMG_2792