Golfdag Heren Sociëteit Hillegom, 27 sept 2017

Nog voor de aanvang van de zomer gaan wij ons nu al bezig houden met een activiteit die pas in de herfst gaat plaatsvinden. Maar alles vergt organisatie en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Wij hebben het nu over onze jaarlijkse golfdag die alweer voor de 4e keer wordt gehouden. Natuurlijk alleen dan wanneer er voldoende enthousiasme is en er ook genoeg belangstelling voor bestaat.

Gepland staat traditiegetrouw de laatste woensdag in september ofwel de 27st .op de Haarlemmermeersche Golfclub. De start van dit evenement zal zijn ca. 12.30 u.
Een rondje golf over 18 wedstrijd holes neemt ietsje meer dan 4 uur in beslag.
2 x 9 Holes op de par-3 baan neemt een uurtje minder tijd in beslag mede omdat de ervaringen van de afgelopen jaren zich gaan vertalen in een beter spel van deze deelnemers.

De speleregels zullen voor iedereen wel min of meer duidelijk zijn. Door spelers met GVB wordt gespeeld op de wedstrijdlus. De vorm van deze wedstrijd is stableford met een ¾ handicap verrekening. Winnaar is diegene met de meeste stableford punten. Bij gelijke stand treden de normale regels van dit soort wedstrijden in werking. Dus de hoogste aantal punten over de laatste 9 holes, vervolgens 6 holes, vervolgens 3 holes.
In het uiterste geval van ook dan nog gelijk eindigen beslist het lot.

Spelers zonder GVB spelen 2 x 9 holes op de par-3 baan. Winnaar van deze wedstrijd wordt diegene met de totaal minste slagen.
Beide winnaars mogen zich 1 jaar lang “Golfkampioen van sociëteit de Club” noemen.

In de afgelopen jaren mochten wij ons verheugen in de aanwezigheid van een aantal trouwe supporters. Het moge duidelijk zijn dat zij ook dit jaar weer van harte welkom zijn.

Winnaars:

GVB wedstrijd                    niet-GVB wedstrijd

2016         Wim Mink            Jeroen van de Kooij

2015         Ted Jonkheer       Jeroen van de Kooij

2014         Gerard Koenders   team Johan Heuker of Hoek/Jeroen vd Kooij/Ehran Ester/Harry Buikx

Gezien de hoeveelheid clinics van de winnaar van de afgelopen jaren van de niet-GVB wedstrijd zal geprobeerd worden deze persoon in de GVB wedstrijd te laten meespelen.

De datum is gereserveerd, de starttijden zijn vastgelegd. Nu gaat het er alleen nog om wie aan dit gebeuren mee wil doen.
Meld je snel aan bij Henk, met vermelding van :

Naam, e-mail adres, GVB (ja/ nee) , heeft zelf clubs       ja/ nee
bij nee:      linkshandig/rechtshandig  komt supporteren       ja / nee  handicart nodig           ja / nee

Dankzij de welwillendheid van een aantal leden van onze sociëteit kunnen wij de greenfee laag houden. Door hen worden namelijk introductiekaarten beschikbaar gesteld waardoor de prijs voor niet-leden van de HGC met korting wordt afgerekend.

Zoals gebruikelijk is er ontvangst met koffie en appeltaart. In de baan zal u worden getrakteerd. Hoe en waarop merkt u vanzelf. Na afloop is er een gezamenlijk borreluurtje op het terras als het mooi weer is. En anders gewoon binnen.

Voor de Bolstra-spelers en de supporters wordt na afloop van het spelen een rekening geopend waarop men drankjes kan bestellen. Deze rekening wordt gesloten en door deze deelnemers afgerekend op het moment dat de GVB spelers binnen komen. Vanaf dat moment is er een gezamenlijke rekening die na afloop ook gezamenlijk wordt afgerekend.

Hopelijk kan iedereen zich hierin vinden.

Handicarts zijn besteld en worden met de gebruikers zelf afgerekend. Het is toch wel weer spannend om te zien hoeveel van onze leden hier aan willen deelnemen.
Dus heren, laat wat van u horen, hetzij als GVB’er, als niet-GVB’er of als supporter.

Gezien de ervaringen wordt het hopelijk weer een leuke dag maar dat kan natuurlijk alleen dankzij uw medewerking.

Henk

mailto:de.heul@wxs.nl