Spelregels kurkcompetitie.

REGLEMENT

De competitie avonden beginnen om 20.30 uur.

Het speelschema is als volgt samengesteld:
1e avond :
1e partij van poule A                              
Aansluitend 1e partij van poule B
Aansluitend 1e partij van poule C

2e avond :
2e partij van poule C 
Aansluitend 2e partij van poule B    
Aansluitend 2e partij van poule A

3e avond :
20.30 uur 1e finalepartij      
half uur pauze 
2e finalepartij
Aansluitend prijsuitreiking.

Anders dan tijdens de wekelijkse kurkpartijen wordt er niet gespeeld tot er iemand uit is maar iedere partij bestaat uit 10 beurten voor alle deelnemers. De behaalde score per deelnemer wordt genoteerd in het elektronische wedstrijdformulier en winnaar is de speler met de hoogste score na twee spelavonden. Van iedere poule gaan de twee hoogst geplaatste spelers (totaal van 2 voorrondes) naar de finale. Wanneer een speler verstek laat gaan, zich afmeldt of te laat komt is verdere deelname niet mogelijk en kan hij ook niet door een andere speler vervangen worden. Indien iemand die zich voor de finale geplaatst heeft niet aanwezig kan zijn bij de finale wordt hij in de finale vervangen door de 3e geplaatste uit die poule.

Stenen die naast het biljart vallen of op de rand van het biljart blijven liggen worden niet meegeteld in de score. Wanneer de rode of de blauwe bal vast ligt tegen de kurk heeft dit geen invloed voor het doorspelen. Alleen de witte bal (stootbal) mag niet vastliggen tegen de kurk of een andere bal en wordt dan door de scheidsrechter teruggelegd op de afstoot- plaats. De omgevallen kurk wordt indien mogelijk weer recht op gezet op de plaats waar zij is omgevallen, lukt dit niet omdat bijvoorbeeld de kurk onder de band ligt of zelfs van het biljart af is, dan begint de kurk weer op het middenacquit.
Bij een weggegeven score gaan ook 1 of 2 punten naar de tegenstanders.

De stand tijdens de partijen is niet geheim iedere deelnemer kan tijdens het spel de stand opvragen aan de schrijver. In twijfelgevallen beslist de scheidsrechter, discussie hierover is niet mogelijk.

Na afloop van de finale wordt de Aad van Roode-wissel beker aan de winnaar uitgereikt.

 

Winnaars Aad van Roode bokaal

 

2015 Jan van der Linden
2014 Loek van Braam
2013 Ted van Haaster
2012 Jan van der Linden
2011 Harry Willemse jr.
2010 William van Dril