10 over rood verslag 20 januari 2016

Na een enerverende voorronde was vanavond de halve finale.

Met een heleboel lawaai maar toch wel gespannen koppies kwamen de halve finalisten binnen.Gelukkig was bijna iedereen op tijd want echt iedereen zat in de starthouding.

Je kent dat wel, een houding van: “kom maar op, jullie, je had beter thuis kunnen blijven”. Helaas had Jan Jansen zich wegens fysiek ongemak afgemeld maar gelukkig was Bert Heemskerk bereid de opengevallen plaats op te vullen.

Niet dat het veel uitmaakte want wederom was Bert niet in goeden doen. Zeg maar: de wil was er wel maar de uitvoering liet te wensen over. Hij was niet de enige die daar deze avond last van had.

Wat te denken van Herbert Scheers, vorige week nog speelde hij de hoogste serie van de avond. Nu was hij de meest constante speler van deze avond, totaal 0 (nul) caramboles!!!
Over hoogste serie gesproken: Niek Vink maakt er 6 waarvan de eerste 2 echte beauty’s waren.

Hij eindigde ook royaal op de 1e plaats.

Totaal werden er 65 caramboles gescoord. Hiervoor waren 150 beurten nodig. Dus een moyenne van 0,4!!!! Heren,heren, durven jullie je wel halvefinalisten te noemen? Ook de scribent had deze avond niet echt het geluk of de techniek aan zijn zijde. Met slechts 3 caramboles eindige hij eervol op een 9e plaats.
Jammer dat alleen de beste 8 naar de finale gaan.

Vermeldenswaard is nog dat Hans Hulsebosch in zijn laatste beurt een serie van 4 maakte. Hierdoor voorkwam hij dat er een barrage gespeeld moest worden. Dit tot grote vreugde bij de kurkers, want die hoefden nu niet zo lang te wachten. Maar wel vette pech voor diegenen die de barrage hadden willen spelen.

In de finale zullen optreden: Niek Vink / Wim Mink / Piet Versteege / Bram van de Velde / Hans Hulsebosch / Loek van Braam / Cees Dorrestein / Jan Tromp.

Zeer opmerkelijk is dat van 8 finalisten er 5 vorige week in de barrage speelden, ofwel, deze waren dus toen bijna uitgeschakeld.

Precies 22.15 uur was de halve finale achter de rug. Het geïnteresseerde publiek, wat de spelers wederom met raad en daad luidruchtig heeft bijgestaan, heeft zich heerlijk vermaakt.

De finale bestaat uit 2 ronden van elk 10 beurten. Er wordt weer begonnen om 20.30, dus als iedereen om 20.15 aanwezig kan zijn, dan hoeft de wedstrijdleiding niet met samengeknepen billen te zitten.

uitslag halve finale 20 jan 10 over rood